Minőségi munka, gyártói garanciával és referenciákkal!

Tűzivíztározók helyszíni szigetelése! - Korrekt árazás!


Tűzivíztározók szigetelése

Telephelyek kialakításánál az előírások egyike a megfelelő oltóvíz mennyiség megléte. Az ipari parkokban elhelyezkedő telepek, vagy új területek kialakításánál is szükséges az oltóvíz biztosítása. Lehet ez spinkler tartályban, föld alatti tartályokban és betonmedencékben vagy egyszerű felszíni mederkialakítással.
Mindegyik megoldáshoz a legjobb megoldás a fóliás vízszigetelés. Akár PVC akár EPDM gumifóliás megoldást keres, mi mindkettőben tudunk segíteni!

A Tófóliás szigetelés garanciája és élettartama

A pvc tófóliákhoz az EU-ban is elvárt 10 év garancia jár nálunk is. A garancia azonban nem egyenlő az élettartammal! Egy megfelelően elkészített tóban a pvc tófólia élettartama hosszabb, akár 15-20 évig is kiválóan működhet. Az EPDM tófóliákra a gyártó 21 év garanciát biztosít magyarországon és az élettartama akár az 50 évet is elérheti.
Fontos, hogy ilyen nagy kaliberü munkát csak olyan helyrőlrendeljen, ahol számlát is kap! Ajánlott kerülni a csak telefonszámmal hírdetőket, hiszen nem tudja kivel is köt üzletet. Keresse a leinformálható, számlaképes vállalkozókat!

Tófólia árgarancia

Munkáinkat piaci áron, kivitelezői biztosítással biztosítjuk. Azonban, ha Ön ugyan ilyen minőségű munkát és tófóliát olcsóbban talál, akkor küldje el nekünk emailben az ezt igazoló linket, és mi kedvezőbb árat biztosítunk!

Termékeinkről

  • alkalmasak kerti tavakhoz, csobogókhoz, tűzivíz tározókhoz, fürdőtavakhoz
  • olcsó tófólia, ami tartós megoldás a vízszigetelésre
  • vízszigetelés szempontjából a legtökéletesebb megoldás
  • 10 év gyártói garancia*
  • CE engedéllyel is rendelkeznek

*szakszerű beépítés esetén

Amit a tűzivíztározókról kell tudni


Szabályozási háttér

Oltóvíz tározók
Egyes telephelyeken, üzemi területeken, vagy akár a vízhálózattól messzebb épülő létesítményekhez a hatóságok oltóvíz tározó megépítését írhatják elő. Ezek szigetelésére kiváló megoldást nyújt a BestLake 150 tófóliánk. A tározó megépítésre vonatkozó hatályos BM rendelet a következő:

43. Oltóvíztározók

82. § (1) A víztároló befogadóképessége nem lehet kisebb 30 m3-nél, alsó szintje pedig legfeljebb 7 méterrel lehet mélyebben a talajszintnél.
(2) A víztároló kivételi helyét úgy kell kialakítani, hogy az tűzoltó gépjárművel megközelíthető legyen.
(3) A víztároló és a védeni kívánt építmény, szabadterület közötti távolság nem haladhatja meg a 200 métert. A távolságot a megközelítési útvonalon kell mérni.
(4) Oltóvízként figyelembe vehető

  • a) a hűtőtorony vízmedencéjének vagy az egyéb, technológiai víznek - a tűzoltásra való felhasználás miatt - a technológiai berendezésben veszélyt nem előidéző vagy
  • b) a település közüzemi vízműve víztárolójának tűzoltási célra biztosított
vízmennyisége is, ha azokon a tűzoltóság járműveinek csatlakozására megfelelő vízkivételi lehetőség van kiépítve.
(5) A tűzoltási célra figyelembe vehető 100 m3 alatti önálló víztárolót legalább egy, az ennél nagyobbakat pedig minden megkezdett 100 m3 térfogat után egy-egy szívócsővezetékkel kell ellátni.
(6) A szívóvezeték belső átmérője legalább NA 100 legyen, alsó végződését szűrővel, felső vízszintes irányú végződését pedig szabványos A jelű (NA 100) csonkkapoccsal és kupakkapoccsal kell ellátni. A szívócsonk-csatlakozó helyet vízszintesen, a talajszinttől 0,8-1,2 méter magasságban kell kialakítani.
(7) A szívócsővezetékeket egymástól legalább 5 méter távolságra kell elhelyezni.
(8) A vízszerzési helyet úgy kell kiépíteni, hogy az tűzoltó gépjárművel mindenkor megközelíthető és az oltóvíz - a vízállástól függetlenül - mindig akadálytalanul kiemelhető legyen.

EPDM gumi tófólia

A Firestone gumi tófóliát is forgalmazzuk. Különlegessége, hogy a gyártó 21 év garanciát ad (Magyarországon) és 50 év elettartamot jelöl meg a termékekhez.

Felhasználási területüket illetően a PVC szigetelőkhöz hasonlóan mind kisebb, mind nagyobb kerti tavakhoz és tározókhoz is alkalmazhatóak 1,02 mm pondliner és 1,14 mm geomembran változatokban. Árfekvésük magasabb volta mellett mind élettartamuk, mind garanciájuk sokkal magasabb PVC-s vetélytársaikhoz viszonyítva, előbbi 50, utóbbi 21 évben van meghatározva. Gyors megoldás, tökéletes tófólia! Firestone EPDM gumi tófóliát és geomembránt is forgalmazunk. Ezeket a fóliákat fix szélességben gyártják, ezekből tudunk kiszolgálni. A méretek a következőek: 6,1m, 7,62m, 9,15m, 12,20m, 15,25m. Az alap tekercs maximális hossza 30,5fm. Ezt kérésre tudjuk toldani, de csak a helyszínen.

A helyszíni kivitelezés árainak megadása, a helyszín ismeretében lehetséges!

EPDM gumi tófólia

Tófóliához, amit még jó tudni

A tó és tározó meder előkészítése ugyan hosszadalmas, de többszörösen megtérülő munka és anyagbefektetés. Jó munkát csak a megfelelő előkészítés és a jó anyag megválasztásával lehet végezni.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Telefon: H-P: 9:00-16:00

+36/70-946-17-27

Tótechnikai webáruház

www.tavacska.com

Fürdőtó építés, bioszűrés

www.toszuro.hu